Drniš: Proslava sv. Ante

Svečani zvon sa zvonika crkve svetog Ante povrh grada Drniša pozivao je cijeli kraj na veliku proslavu svetog Antuna Padovanskog. 

Svečano misno slavlje započelo je u 10 sati pjevanjem litanija i velikom procesijom kroz grad Drniš iz crkve svetog Ante. Slavlje je predvodio meštar novaka na Visovcu fra Mijo Šabić, a u koncelebraciji su bili fra Damir Ćiro Čikara, fra Ante Prološćić, fra Božo Ćurčija, fra Ivan Lukač, fra Ivan Vidović, fra Frano Samodol i fra Milan Ujević, proslavi su se pridružili i podđakon Križevačke eparhije Jan Jakubov te novaci s Visovca.

Veliki broj hodočasnika po antunovskom suncu slio se u procesiji do župne crkve Gospe od Ružarija. 

Fra Mijo je u svojoj propovijedi posebno istaknuo uzor svetosti svetog Ante u svakodnevnom životu jednog kršćanina, od obitelji, radnog mjesta, društva, svoje župne zajednice po čijem primjeru svatko od nas uz jaku vjeru može postići velika djela.

Po završetku misnog slavlja župnik fra Ćiro iskazao je svoju zahvalu svima onima koji su na bilo koji način pomogli u pripremama za ovo veliko slavlje unatoč svim preprekama na koje je naišla cijela Crkva zbog pandemije koronavirusa.

Svečanim blagoslovom i procesijom kroz Drniš do crkve svetog Ante, pjevanjem himne Lijepa naša i Zdravo Djevo završena je proslava svetog Antuna Padovanskog.

Fotografije i tekst: fra Mate Šakić, novak