Čvrljevo: Proslava Presvetog Imena Isusova

U nedjelju 15. siječnja 2023. godine bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja posjetili su Župu Čvrljevo te sudjelovali na proslavi zaštitnika Župe Presvetog Imena Isusova.

Slavlje je započelo u jedanaest sati procesijom oko crkve Imena Isusova; pjevanje litanija predvodio je bogoslov fra Marko Udovičić, a sveto misno slavlje domagistar bogoslova fra Anđelko Domazet, profesor na Katedri dogmatskog bogoslovlja Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu. U koncelebraciji su bili župnik fra Ante Jurić Talaja i pastoralni pomoćnik fra Ante Jurić.

Fra Anđelko je u svojoj propovijedi istaknuo kako je hrvatski narod, a na poseban način franjevci, sklon štovanju Imena Isusova. Tolike crkve diljem Hrvatske posvećene su Imenu Isusovu upravo zbog te divne franjevačke ljubavi prema tom najslavnijem Imenu. Fra Anđelko je pozvao da se obrati i pozornost na rak-ranu hrvatskog naroda, a to je bogopsovka, koju treba upornim radom iskorijeniti iz cjelokupnog društva, kako bi Crkva u Hrvata uistinu disala punim plućima za Ime Isusovo.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je druženje u župnoj kući gdje je fra Ante Jurić Talaja srdačno počastio braću bogoslove i stariju braću franjevce koji poslužuju župne zajednice Unešićkog dekanata. Nakon bratske čašice razgovora i ugodnog druženja fra Anđelko se uime Klerikata srdačno zahvalio župniku fra Anti na već tradicionalnom dočeku u Čvrljevu te ga pozdravio do idućeg susreta.

fra Marin Kujundžić