Frankfurt: Duhovna obnova

9. – 11. prosinca 2021. u našoj župi održana je adventska duhovna obnova koju je predvodio p. Marko Kornelije Glogović, redovnik-pavlin, tajnik Hrvatske pavlinske provincije, „bijeli fratar“ i veliki branitelj nerođenih koji se već dugi niz godina zalaže se za promicanje dostojanstva ljudskog života i obrane nerođenog djeteta. Ujedno je i osnivač Centra za nerođeni život – Betlehem i drugih srodnih udruga. S bratom Jakovom došao je na poziv župnika fra Petra Komljenovića i donio nam prijeko potrebni duhovni mir.
Na jednostavan i nadasve pristupačan način skrenuo nam je pozornost na suštinu našeg življenja, izvor naše snage i smisao našeg postojanja: vjeru u Boga Oca, Boga Sina i Duha Svetoga po moćnom zagovoru Marije Majke i Bogorodice.
Tri dana imali smo prigodu, bilo osobno, bilo putem online-prijenosa, slušati p. Marka i u puno toga izrečenog prepoznati osobne „ponore“, ali i pronaći snagu i ohrabrenje za životne izazove, predajući i njih i sebe Isusu.
Teško je u par redaka sažeti sve dobro koje smo od p. Marka čuli, stoga, ukoliko niste bili u mogućnosti sudjelovati na ovoj duhovnoj obnovi, poslušajte ju na mrežnoj stranici naše župe.
P. Marku od srca hvala! Neka njega, njegov rad i sve koji ga u tom radu pomažu obilno blagoslovi dragi Bog!

https://hrzupa-frankfurt.de/index.php/109-aktualno/899-adventska-duhovna-obnova-2