Zagreb: Koncert zbora mladih “Vrba”

11. prosinca 2021. u gornjoj crkvi koncertom je obilježena deseta godina postojanja Zbora mladih „Vrba“ koji je u svom desetogodišnjem postojanju, kroz aktivno djelovanje u župi i pjevanje, rastao u služenju Bogu i ljudima.

Zbor pjeva na večernjoj misi u 19 h, krizmama, obredima obećanja u Frami, vjenčanjima, ali se rado odaziva i na smotre duhovne glazbe te su tako članovi zbora nastupali na Petrovom ključu te Smotri zborova u Vukomercu. 2017. godine, povodom pete godišnjice njihova djelovanja, u kapeli Majke Božje Lurdske održan je i prvi samostalni koncert, a nastupili su i na Adventu u Zagrebu u tunelu Grič.

Ovo rođendansko slavlje svojim nastupom uzveličali su i Mješoviti zbor MBL-a i Zbor oca fra Ante Antića, „Antićevci“, koji imaju bogatu i dugu povijest u djelovanju naše župe.

Tijekom koncerta prisjetili smo se svega kroz što je zbor prošao, od samog osnutka i prve voditeljice Maje Nedić, preko sve šireg djelovanja zbora i voditelja Matea Grabovca, kasnije i Anamarije Tomašević, sve do sadašnjeg trenutka i najnovije voditeljice Miriam Čizmek.

Kako bi što potpunije predstavili cijelo desetljeće djelovanja, zbor je izveo pjesme iz svakog razdoblja: „Nek slavljen bude Bog“ i „Mesija“, zatim „Božja ljubav Božju“ i „Gospode, stijena si“; uslijedile su autorska pjesma „Služite u veselju“ i obrada talijanske „Re dei re“, te na kraju i „Zdravo, Tilo“ i „Visom leteć“.

Hvala svim bivšim i sadašnjim članovima zbora; hvala samostanu na duhovnoj i materijalnoj podršci; hvala svima koji su molili te pratili zbor na bilo koji način tijekom svih ovih godina, a posebno hvala Kralju kraljeva koji je ove mlade ljude okupio i bez kojeg ništa ne bi bilo moguće – hvala na ovih deset godina i na prilici da Ga još jednom zajedno slavimo!