Frankfurt: Sveta potvrda

U subotu 3. lipnja 2023. banjalučki biskup mons. Franjo Komarica pohodio je našu župu i tom prigodom podijelio sakrament svete potvrde 96 djevojaka i mladića.

Otac biskup predvodio je svečano misno slavlje u frankfurtskoj katedrali sv. Bartolomeja u zajedništvu s mjesnim župnikom fra Petrom Komljenovićom i župnim vikarima fra Antom Bilokapićom i fra Kristijanom Šilićem, a posluživao je đakon Marijan Krajinović. Fra Kristijan je tokom protekle vjeronaučne godine pripremao krizmanike za ovaj veliki dan. Prisutne su bile i sestre koje djeluju u našoj župi: s. Pavlimira Šimunović i s. Filipa Smoljo.

Na početku svečanog misnog slavlja sve prisutne pozdravio je voditelj krizmanika fra Kristijan, a krizmanici su uputili ocu biskupu posebne riječi dobrodošlice uz prigodni poklon. Kroz čitanja, molitve, prigodne tekstove i pjevanje krizmanici su aktivno sudjelovali u svetom misnom slavlju.

Njima posebno, a i svim prisutnima, biskup Komarica obratio se nadahnutom propovijedi, naglasivši važnost ovog sakramenta i prisutnosti Duha Svetoga u životu svakog pojedinca te ih upozorivši kako je važno da ne zaborave svoje korijene, zaključivši riječima: „Niste navijači, već suradnici Božji! Vi ste novi apostoli u ovome svijetu!“

Naši folkloraši nisu samo svojom pojavom u lijepim narodnim nošnjama uljepšali sveukupnu sliku, nego su i pazili da sve prođe u najboljem redu.

Župni zbor „Mato Lešćan“, pod vodstvom s. Pavlimire, skladnim pjevanjem uveličao je svečano misno slavlje.

Dao Bog da se ova danas zapaljena mala iskra Duha Svetog rasplamsa u  srcima naših krizmanika kako bi i dalje rasli u vjeri te ostali vjerni Bogu i Crkvi!