Sinj: Izlet ministranata i dječjeg zbora

U subotu 3. lipnja 2023. članovi dječjeg zbora i ministranti Župe Gospe Sinjske uputili su se na godišnji izlet. Ovogodišnje odredište bio je grad Šibenik i Fun park – Dalmaland u Biogradu.

Okupljanje na Alkarskom trkalištu započelo je u 9 sati kada su se ministranti i pjevači, pod vodstvom fra Marinka Vukmana, gvardijana Svetišta Gospe Sinjske i s. Jelene Mijić, voditeljice zbora, radosno ukrcali u autobuse te uputili put Krešimirovog grada.

Po dolasku u Šibenik djeca su posjetila najveću znamenitost grada – katedralu sv. Jakova. U katedrali su, pod stručnim vodstvom osoblja katedrale, upoznali povijesnu i liturgijsku važnost katedrale kao građevine, ali i kulturnog i duhovnog središta ovog dijela Dalmacije. Uslijedio je pozdrav Gospi uz pjesmu Kao Marija.

Potom su posjetili i Župu Gospe van Grada, jednu od dvije župe u centru Šibenika koje poslužuju braća Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Na samom ulazu u crkvu djecu su dočekali fra Ante Udovičić, župnik, i fra Ignacije Sladoja, župni vikar. Nakon kratkog izlaganja povijesti župe i crkve djeca su imala priliku vidjeti kornjače koje se nalaze u župnom vrtu, a uslijedila je i prigodna zajednička fotografija te nastavak puta prema Biogradu.

Dolaskom u Dalmaland, tematsko-zabavni park za djecu i odrasle koji pruža obilje zabave s preko 26 atrakcija, djeca su mogla birati među zaista raznovrsnim atrakcijama. Park je kombinacija adrenalinskih vožnji i tematizirane obiteljske zabave.

Zahvalni Bogu i Blaženoj Djevici Mariji Gospi Sinjskoj, kao i dobročiniteljima,  članovima mješovitog zbora i bogoslovu fra Stipi Buljanu, koji su pomogli da ovaj izlet prođe u radosti i veselju, vratili su se u Gospin grad Sinj.