Hrvace: Ministrantski susret

U subotu 14. listopada 2023. u Hrvacama održan je provincijski susret ministranata povodom 800. obljetnice potvrđenog Pravila što ga je sveti Franjo sastavio za svoju braću te u znaku prvih živih jaslica u Grecciu. Na ovome značajnom okupljanju okupilo se oko 250 ministranata iz Bitelića, Potravlja, Imotskog, Sinja, Karakašice, Otoka, Tučepa, Lišana, Šibenika-Šubićevca i Hrvaca. S ministrantima su bili i njihovi voditelji, svećenici koji su ih tijekom godine pripremali za ministrantske službe. Cijela organizacija ovog događaja bila je rezultat vrijednog rada volontera i župljana koji su odigrali ključnu ulogu u uspješnom izvođenju programa.

Susret je započeo euharistijskim slavljem u 10 sati koje je predvodio fra Ivo Rastočić, župni vikar u Imotskom. Tijekom mise Dječji zbor iz Hrvaca uljepšao je slavlje svojim pjevanjem. Nakon mise uslijedio je kviz znanja iz liturgijskog područja i života sv. Franje povodom 800. obljetnice Pravila i jaslica u Grecciu. Ministranti su pokazali iznimnu razinu znanja, a najbolji su bili oni iz Župe sv. Ante Šibenik-Šubićevac, zatim iz Lišana i Imotskog. Pobjednici su nagrađeni peharima i medaljama. Ministranti koji nisu sudjelovali u kvizu znanja, zabavljali su se uz različite igre na otvorenom.

Nakon što su okrijepili dušu i tijelo, ministranti su se natjecali u nogometnom turniru. Prvo mjesto osvojili su ministranti iz Lišana, drugo mjesto pripalo je ministrantima iz Hrvaca, dok su treće mjesto zauzeli ministranti iz Sinja.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji ovog susreta, uključujući Osnovnu školu Dinka Šimunovića, MNK Hrvace, volontere „72 sata bez kompromisa“, restoran „Vreba“ te sve župljane župe Hrvace.

Sve ministrante preporučamo u molitve kako bi ostali vjerni poslužitelji oko Kristova oltara!