Hrvace: Susret braće svih provincijskih odgojnih zavoda

U subotu 12. studenog 2022. u Hrvacama je održan susret sve braće iz odgojnih zavoda naše Provincije. Službeni domaćin bio je Franjevački klerikat, ali je dogovoreno da susret bude u Hrvacama umjesto u Splitu. Župnik fra Perica Maslać rado je ugostio braću i pripremio sve za susret.

Program je započeo u 9:30 molitvom i pjesmom. Nakon toga uslijedilo je predstavljanje svakoga pojedinog odgojnog zavoda i svjedočanstva dvojice bogoslova o vlastitom pozivu. Jutarnji dio programa završio je svetom misom koja je započela u 11 sati.

Provincijal fra Marko Mrše predvodio je misno slavlje, a u koncelebraciji su bili fra Zoran Kutleša, provincijski vikar i magistar postulanata, fra Siniša Balajić, definitor i magistar bogoslova, fra Joško Kodžoman, ravnatelj Franjevačke gimnazije i Sjemeništa u Sinju, te fra Perica Maslać, definitor i župnik. U svojoj homiliji otac provincijal posebno je izrazio radost jer vidi na jednom mjestu budućnost Provincije te da, unatoč tome što raste nesklonost svijeta prema Crkvi, još uvijek postoje mladići koji se oduševljavaju Franjinim primjerom nasljedovanja Isusa Krista.

Nakon svete mise u župnoj kući bio je zajednički ručak, a nakon ručka svatko se odlučio za neki oblik rekreacije i daljnjeg druženja. Oko 16:30 susret je zaključen onako kako je i počeo: molitvom i pjesmom.

Ovim putem od srca se zahvaljujemo fra Perici na srdačnom dočeku i bratskom susretu!

fra Marko Udovičić