Tučepi: Bogoslovi na proslavi sv. Nikole Tavelića

U nedjelju 13. studenoga 2022. godine, povodom svetkovine svetog Nikole Tavelića, a na poziv župnika fra Stipe Bešlića, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, predvođeni magistrom fra Sinišom Balajićem, posjetili su Župu svetog Ante u Tučepima.

Sveta misa započela je procesijom u 10:30, koju je predvodio fra Siniša u koncelebraciji s fra Stipom. Kod oltara su posluživali bogoslovi i ministranti, a pjevali su župni zbor i dječji zbor „Izvor“ te sami bogoslovi.

Na koncu svete mise župnik fra Stipe zahvalio je ponajprije Bogu, a potom i svima onima koji su sudjelovali na različite načine u pripremi kako bi svetkovina svetog Nikole Tavelića bila svečano proslavljena. Naime, vjernici su se pripremali za ovu proslavu kroz trodnevnicu: od četvrtka do subote. Svaki dan trodnevnice u 17:30 bila je pobožnost sv. Nikoli Taveliću, a potom u 18 sati sveta misa. Prvi dan trodnevnice svetu misu predvodio je fra Josip Cvitković, gvardijan Samostana Gospe od Zdravlja u Splitu, drugi dan fra Ante Kelava, župni vikar Župe svetih Petra i Pavla u Mostaru, a treći dan don Marko Trogrlić, policijski kapelan u Splitu. Župnik je zahvalio svima njima kao i svećenicima koju su ispovijedali te pjevačkom zboru VIS „Duha Svetoga“ koji je animirao pjevanje prva dva dana trodnevnice. 

Nakon svete mise župnik je upriličio ručak u župnoj dvorani gdje su se pridružile i časne sestre koje djeluju u župi te braća svećenici iz okolnih župa Makarskog primorja. Tako su posjet župi kao i cjelokupno slavlje protekli u bratskom ozračju.

fra Valentino Radaš