Imotski: Gospa od Anđela

Svetkovina Gospe od Anđela, zaštitnice grada Imotskog i cijele Imotske krajine, svečano je proslavljena u nedjelju 2. kolovoza središnjim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup u miru.

Mnoštvo vjernika pristiglih iz svih župa Imotske krajine, kao i susjedne Bosne i Hercegovine, najprije je sudjelovalo u tradicionalnoj procesiji od crkve sv. Frane do tvrđave Topane sa slikom Gospe od Anđela i župnim barjacima koje su nosili predstavnici župa samostanskog okružja. Tradicionalno je procesiju, koja je počela u 18 sati, popratila Gradska glazba Imotski.

U svojoj homiliji mons. Barišić istaknuo je važnost majčinstva u današnjem vremenu i kulturi u kojoj živimo. Istaknuo je da majka danas mora biti ucijepljena u majčinstvu Blažene Djevice Marije.

Prisutnima se na kraju slavlja obratio i imotski gvardijan fra Zoran Kutleša, čestitavši svima svetkovinu Gospe od Anđela. Zahvalio je nadbiskupu u miru mons. Barišiću, svećenicima, bogoslovima, časnim sestrama i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se svetkovina Gospe od Anđela proslavi na svečan i dostojanstven način.

Po završetku misnog slavlja, za vrijeme kojeg je pjevao veliki zbor sastavljen od župnih zborova župa imotskoga samostanskog okružja, vjernički puk i svećenici u procesiji sliku Gospe od Anđela vratili su u crkvu sv. Frane.