Imotski: Održan dekanatski sastanak

19. listopada 2022. u prostorijama Franjevačkog samostana sv. Frane u Imotskom održan je dekanatski sastanak. Sastanak je započeo u 10 sati u samostanskoj kapeli molitvom Srednjeg časa i razmatranjem koje je održao fra Siniša Balajić, magistar franjevačkih bogoslova.
U 11 sati u samostanskoj dvorani započeo je drugi dio susreta. Nakon uvodnih pozdrava dekan fra Zoran Kutleša na poseban je način istaknuo da se u Samostanu Imotski već trideset godina održava dekanatski zaručnički tečaj te je za doprinos razvoju tečaja istaknuo fra Jakova Udovičića, voditelja tečaja, i dr. Pavu Čolaka, dugogodišnjeg predavača na tečaju.
Predavanje na temu Duhovna zvanja – stanje, vizija i izazovi održao je fra Siniša Balajić. U prvom dijelu predavanja iznesene su opće statistike o stanju duhovnih zvanja u svijetu. U drugom dijelu predavanja naglašena je vizija u kojoj je na poseban način predavač istaknuo dva važna čimbenika kao temelje za izbor svećeničkog poziva, prvi je Pastoral zvanja, a drugi Formacija kao redoviti život. Pod naslovom Izazovi predavač je istaknuo da je animiranje zvanja zadatak svakog svećenika i redovnika i da je formacija zvanja cjeloživotna. Predavanje je zaključeno raspravom. Sastanak je završio molitvom Anđeo Gospodnji.

Izvor: samostan-imotski.hr