Otok: Proslava sv. Luke, zaštitnika župe

Proslava svetkovine sv. Luke, zaštitnika Župe Otok, protekla je svečano i ove godine. Samoj proslavi prethodila je duhovna priprava za župljane koju su predvodili: fra Mate Matić, župni vikar Sinja, fra Miroslav Modrić, župnik Prugova, i fra Kristian Stipanović, župnik Župe Gospe od Zdravlja iz Splita. Svetkovini je prethodio sakrament svete ispovijedi kojem je pristupio veći broj župljana.
Svečana proslava započela je procesijom do prve župne crkve sv. Luke na groblju i blagoslovom obnovljene crkve na samu svetkovinu sv. Luke. Prva župna crkva izgrađena je nakon oslobođenja od Turaka i bila je u bogoslužnoj uporabi do 1885. godine. Vjerni župljani i župnik temeljito su je obnovili tri stoljeća nakon njezine izgradnje. Blagoslov crkve i svečano misno slavlje u čast sv. Luke predvodio je nadbiskupov delegat, biskupski vikar don Zvonimir Mijić. U koncelebraciji su, uz mjesnog župnika fra Nikicu Ajdučića, triljskog dekana don Stipu Ljubasa i sinjskog gvardijana fra Marinka Vukmana, bila još dvadeset i dva svećenika. Uz skladno pjevanje Mješovitog i Dječjeg zbora sv. Luke, pod vodstvom Lucije Džimbeg, blagdan je protekao dostojanstveno i svečano.
U popodnevnim satima u 16:30 slavljena je sv. misa koju je predvodio fra Toni Šimunović Erpušina, na kojoj smo zahvalili Bogu i sv. Luki na svim milostima.