Imotski: Primanje u postulaturu

U nedjelju 30. listopada 2022. godine u samostanskoj i župnoj crkvi svetog Franje u Imotskom četvorica mladića primljena su u postulaturu Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Četvorica postulanata, koji prvi put ulaze u franjevački samostan, provest će narednih deset mjeseci u Samostanu sv. Franje u Imotskom gdje će pobliže upoznati život franjevaca-redovnika, kao i povijest samog reda i našeg utemeljitelja sv. Franje Asiškog te se tako pripremiti za godinu kušnje – novicijat.

Prije početka misnog slavlja fra Zoran Kutleša, magistar postulanata i gvardijan Samostana svetog Franje u Imotskom, prozvao je poimence četvoricu kandidata koji su pročitali svoju molbu pred fra Markom Mršom, provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Fra Marko je predao postulantima znak Tau te ih i na taj način pripustio u postulaturu.

Misnim slavljem predsjedao je fra Marko Mrše, a u koncelebraciji su bili fra Zoran Kutleša, fra Ivo Rastočić, domagistar postulanata, fra Josip Cvitković, gvardijan Samostana Gospe od Zdravlja, te braća franjevci iz Samostana sv. Franje u Imotskom i iz samostanskog okružja tog samostana.

Misno slavlje pjevanjem je animirao zbor mladih Gospe od Anđela te ministranti i franjevački bogoslovi posluživanjem oko oltara. Na misnom slavlju sudjelovao je veliki broj vjernika.

Novi postulanti su: Silvio Romac (Sinj – Glavice), Dino Božinović (Hrvace), Filip Nakić (Šibenik – Ražine), Ante Potočki (Šibenik – Gospa van Grada).

Ovim putem čestitamo braći postulantima na ulasku u franjevačku postulaturu te molimo Boga da budu ustrajni u svom pozivu nasljedovanja Krista po primjeru svetog oca Franje Asiškog!

fra Mate Šakić