Ježević (Župa Vrlika): Proslava sv. Josipa Radnika

Blagdan sv. Josipa Radnika, zaštitnika mjesta Ježević u Župi Vrlika, proslavljen je 1. svibnja 2021. U 10.30 sati župnik fra Mladen Prolić blagoslovio je polje na četiri strane crkve. Nakon blagoslova polja sv. misu slavio je i propovijedao župnik.

U propovijedi je istaknuo kako ove godine blagdan sv. Josipa Radnika slavimo u „Godini sv. Josipa“ koju je otvorio papa Frane povodom 150. godišnjice otkako je papa Pio IX. proglasio sv. Josipa zaštitnikom Katoličke Crkve. Sv. Josip primjer je kako svatko od nas treba biti odgovoran pred Gospodinom Bogom i poslušan volji Božjoj.

Preko mise pjevao je zbor mladih pod pratnjom voditeljice Petre Milković. U slavlju mise sudjelovala su i dvojica članova Udruge čuvara Kristova groba – Vrlika, Zlatko Žeravica i Ivan Totić, arambaša.

Na kraju mise župnik je zahvalio svima koji su pridonijeli proslavi sv. Josipa Radnika, a na poseban način sakristanki gospođi Kati Anici Kaselj. Gradonačelniku Grada Vrlike, gospodinu Juri Plazoniću, župnik je predao papin blagoslov kao znak zahvale na zauzetosti oko uređenja okoliša crkve u Ježeviću. Radovi uređenja izvođeni su za vrijeme bivšeg župnika fra Jakova Dževrnje Vire te su završeni po dolasku novog župnika fra Mladena.

fra Mladen Prolić