Karin: Proslava sv. Male Terezije od Djeteta Isusa

U četvrtak 1. listopada 2020. u Karinu je svečano proslavljena zaštitnica Župe sv. Mala Terezija od Djeteta Isusa svetom misom koju je predvodio i preko koje je propovijedao don Tiho Vulin, župnik Posedarja, a u koncelebraciji su bili: don Anđelko Buljat, kanonik i župnik Benkovca i Bruške, don Mladen Kačan, župnik Galovca, don Ante Delić župnik Jasenica i Vinjerca, don Ivan Ćurić, umirovljenik, iz zadarskih Poljica i fra Petar, župnik i gvardijan. Vjernike su ispovijedali: don Tomislav Baričević, župnik Pridrage i don Krešo Čirak, župnik Obrovca i Medviđe.

Za ovu svetkovinu vjernici su se pripremali trodnevnicom koju je predvodio župnik. Na svetkovinu svete Terezije mnogi su se ispovjedili i pričestili. Prije mise župnik je imao klanjanje pred Presvetim. U čast sv. Terezije koja je bila Gospodinova ruža, vjernici su donijeli crvene ruže koje je župnik blagoslovio.

Don Tiho je govorio o životu i svetosti sv. Male Tereze. Posebice je istaknuo patnju i križ koji je svetica nosila u svom životu, a koje je prikazala Gospodinu za Crkvu, svećenike i za sve nas. Sve nas je pozvao da strpljivo nosimo svoj svakodnevni križ poput Male Terezije i zaželio da sv. Mala Terezija i dalje bude Karinjanima svjetionik koji će ih voditi Gospodinu.