Knin: Mlada misa fra Nikole Žulja

“Kako su ljupke po gorama noge glasonoše radosti koji oglašava mir, nosi sreću, i spasenje naviješta, govoreć Sionu: “Bog tvoj kraljuje!” ( Iz 52,7 )

U crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu u subotu 31. srpnja 2021. godine mladu misu proslavio je fra Nikola Žulj. U koncelebraciji su uz mladomisnika bili provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, fra Marko Mrše, župnik i gvardijan samostana svetog Ante Padovanskog u Kninu, fra Josip Gotovac te još 22 svećenika.  Ministrirali su franjevački bogoslovi i ministranti iz župe, a euharistijsko slavlje sviranjem i pjevanjem obogatio je Zbor mladih iz Župe Knin.
Tijekom misnog slavlja propovijedao je fra Ivan Marija Đuzel, samostanski i župni vikar u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu. Fra Ivan se u propovijedi posebno osvrnuo na današnje poslanje svećenika u svijetu te na važnost osobnog susreta s Isusom Kristom. Mladomisnikov kum bio je fra Kristian Radas, župni vikar u Župi Majke Božje Lurdske.
Na koncu misnog slavlja riječ zahvale uputio je župnik i gvardijan Samostana svetog Ante Padovanskog u Kninu fra Josip Gotovac, a zatim i sam mladomisnik fra Nikola, zahvalivši roditeljima, rodbini i zaslužnima za organizaciju slavlja.
Nakon misnog slavlja organizirano je zajedničko druženje ispred crkve, uz osvježenje i domjenak, a zatim i za uzvanike za zajedničkim stolom u restoranu Ivan u Kninu.
Fra Nikola će vršiti službu župnog vikara u Župi Gospe van Grada u Šibeniku.

fra Mate Šakić