Köln: Paljenje treće adventske svijeće, predstavljanje krizmanika i Nikolinje

Na treću nedjelju došašća u HKM Köln, u crkvi Minoritenkirche tijekom mise u 12 i 30 sati upriličeno je paljenje treće adventske svijeće, predstavljen 31 pripravnik za primanje sakramenta sv. potvrde te izveden prigodni scenski program i proslava Nikolinja tijekom kojeg je najmlađe pohodio sv. Nikola.

Po crkvama koje pripadaju misiji upaljena je treća adventska svijeća koju je u Bergheimu upalila mlada obitelj Gosarić, u Bielsteinu obitelj Žilić, u Bonnu obitelj Barišić, u Kölnu obitelj Tolj te obitelj Maršić u Leverkusenu.

U crkvi u Kölnu upriličeno je predstavljanje budućih krizmanika koji su i službeno uvedeni u razdoblje izabranja. Na početku misnog slavlja krizmanica Diva Alesia Pavlović uime krizmanika pozdravila je roditelje, vjeroučitelje i prisutnu zajednicu; prvo čitanje pročitala je krizmanica Lorena Okić; psalam vjeroučenica Rebeka Meščić; drugo čitanje majka dvojice krizmanika gospođa Tereza Perajić, a obraćanje vjeroučitelju tijekom obreda pročitao je krizmanik Marko Bešker. Molitvu vjernika čitali su krizmanici: Julijana Šimić, Diva Alesia Pavlović, Karla Maros, Maja Kolak i Mario Perajić. Tijekom obreda svakom od krizmanika uručeno je Apostolsko vjerovanje.

Nakon svečanog blagoslova uslijedio je prigodni scenski program kojeg su dugo i marno s mlađim uzrastom vjeroučenika pripremale gospođica Vanesa Vučina, s. Renata Rapi i s. Bora Marki. Prisutnoj djeci sv. Nikola uručio je prigodne darove. Pri koncu slavlja zahvalnu riječ zaslužnima uputio je župni vikar fra Ivan Režić, koji je predsjedao euharistijskim slavljem u Kölnu. 

FIR