Split: Proslava blagdana sv. Nikole

7. prosinca 2022. godine, povodom proslave blagdana svetog Nikole, biskupa i putnika, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, zajedno s magistrom fra Sinišom Balajićem i članovima Franjevačke mladeži Gospe od Zdravlja u Splitu organizirali su prigodni program za štićenike Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.

Susret je započeo u samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja svetim misnim slavljem, kojeg je predvodio fra Siniša Balajić. Sv. misu čitanjem i ministriranjem animirali su štićenici Centra uz asistenciju franjevačkih bogoslova.

Nakon misnog slavlja u samostanskom blagovalištu i klaustru organizirani su zakuska i prigodni program za sve sudionike slavlja. U posjet štićenicima na kraju je stigao i sveti Nikola. Ulogu sv. Nikole preuzeo je svečano zavjetovani bogoslov fra Stipe Buljan.

Nakon susreta i razgovora s okupljenima te podijeljenih darova svim štićenicima Centra Juraj Bonači, sveti Nikola se zaputio u druge krajeve. Slavlje se nastavilo u samostanskom klaustru kojeg su animirali članovi FRAME uz zvuke gitare, pjevanjem i plesom.

Susret sa štićenicima Centra ostavio je prekrasan dojam na bogoslove i framaše, kao i na same štićenike, tako da se svi nadaju da će ovakvih susreta biti što više.

fra Mate Šakić