Köln: Podjela sakramenta svete potvrde

U subotu 8. lipnja 2024. u 12:30, u crkvi Minoritenkirche u Kölnu, trideset i četvero krizmanika iz HKM Köln pristupilo je sakramentu svete potvrde. Misno slavlje predvodio je umirovljeni kotorski biskup mons. Ilija Janjić, koji je ujedno podijelio sakrament svete potvrde. U koncelebraciji su sudjelovali župnik fra Vuk Buljan te župni vikar fra Ivan Režić, vjeroučitelj ovogodišnjih krizmanika.

Uime krizmanika Ivano Vrdoljak izrekao je pozdravnu riječ ovogodišnjem krizmatelju. Pri navještaju Božje riječi, molitvi vjernika i prinosa darova sudjelovali su i drugi krizmanici.

Tijekom slavlja pjevao je župni zbor pod ravnanjem s. Renate Rapi. Na koncu slavlja, uime roditelja krizmanika, gđa Ana Granić zahvalila je svima zaslužnima za dostojanstvenu proslavu i doprinos u pripremi krizmanika i samog slavlja. Potom je župnik fra Vuk uputio zahvalno slovo, osobito zahvalivši krizmatelju mons. Iliji Janjiću, časnim sestrama s. Bori Marki i s. Renati, umjetniku Marijanu Dadiću te župnom vikaru fra Ivanu. Vanjska proslava nastavila se u slavljeničkom raspoloženju za mnogim obiteljskim stolovima.

fra Ivan Režić