Köln: Primanje u FRAMU

U petak 24. lipnja 2022. godine na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u HKM u Kölnu slavljena je svečana misa koju je u 18.30 sati u Minoritenkirche predvodio fra Denis Šimunović.

Za vrijeme mise održan je obred primanja u FRAMU kao i obred obećanja.

Laura Šimunović (predsjednica) i Andrea Bušić (dopredsjednica) prozvale su sve koji žele pristupiti u bratstvo Franjevačke mladeži. Nakon iskazane osobne želje za pristupanjem uslijedilo je primanje u FRAMU i poziv na bolju formaciju dok ih je fra Denis kao duhovni asistent primio uime Crkve i franjevačke obitelji te ih pozvao na ustrajnost u odluci.

Nakon čina primanja uslijedio je čin obećanja.

Predsjednica je pozvala da pristupe oni koji žele na godinu dana prvi put dati obećanja življenja evanđelja u bratstvu Franjevačke mladeži. Dopredsjednica je zatim prozvala one koji žele dati prva obećanja (Paola Miloš, Katarina Serdarušić, Ivo Šegota, Emanuela Šimić i Katarina Trbara), a fra Denis je zazvao Božji blagoslov na njih te blagoslovio TAU koji su im uručile predsjednica Laura i dopredsjednica Andrea.

Za vrijeme sv. mise pjevanje je predvodio zbor predvođen s. Renatom.

Iskrene čestitke našim mladima na odvažnosti te njihovim obiteljima na podršci.

U našoj Misiji uistinu je teško organizirati ovakva slavlja jer mnogi mladi rade do 19 sati, a i kasnije, tako da ih je samo troje primljeno, a petero dalo obećanja što je manje od polovice planiranih.

Ovom prilikom pozivamo i druge mlade naše Misije da se pridruže ovoj grupi mladih koja sada broji preko pedeset članova koji se redovito sastaju petkom u 19:30 u misijskim prostorijama.

FDŠ