Köln: Proslava Tijelova s tradicionalnom procesijom

U četvrtak 30. svibnja 2024. misnim slavljem s početkom u 10 sati započela je svečana proslava svetkovine Tijelova na Roncalliplatzu kod katedrale u Kölnu, kojom je predsjedao kölnski nadbiskup i kardinal Rainer Maria Woelki. Koncelebrirali su pomoćni biskupi Ansgar Puff, Dominikus Schwaderlapp i Rolf Steinhäuser, brojni voditelji stranih zajednica, uz prisustvo katedralnog kaptola, užeg vodstva grada, bogoslova i časnih sestara.

Uz prekrasnu glazbenu pratnju katedralnoga dječjeg zbora, na svečanom euharistijskom slavlju sudjelovali su mnogi strani vjernici, čitajući čitanja i molitvu vjernika na svojim materinskim jezicima, među kojima su bili i vjernici iz HKM Köln.

Nakon sv. mise uslijedila je tradicionalna procesija užim središtem grada uz mnoštvo narodnih nošnji, barjaka i zastava iz Kölna i drugih dijelova svijeta, uz zaustavljanje u Minoritenkirche. Među inima i ove godine najbrojniji su bili Hrvati. Iz Hrvatske katoličke misije Köln sudjelovali su ovogodišnji prvopričesnici, mnogi ministranti svih uzrasta, framaši, mladi odjeveni u hrvatske narodne nošnje te velik broj vjernika, predvođenih fra Vukom Buljanom i fra Ivanom Režićem te časnim sestrama Borom Marki i Renatom Rapi.

Svečana procesija završila je oko 13 sati u katedrali uz blagoslov s Presvetim oltarskim sakramentom.

fra Ivan Režić