Lišane: Bogoslovi u posjetu župi

U nedjelju 19. studenog 2023. bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, predvođeni domagistrom fra Anđelkom Domazetom, posjetili su Župu svetog Mihovila Arkanđela – Lišane Ostrovičke, na poziv tamošnjeg župnika fra Bože Mandarića.

Fra Anđelko je predslavio misno slavlje u crkvi i provincijskom svetištu sv. Nikole Tavelića. Tom prigodom na svetoj misi okupili su se vjernici iz Vukšića, Bulića i Lišana. Misno slavlje animirali su pjevanjem mješoviti župni pjevački zbor i pučki pjevači koji su otpjevali poznatu Lišansku misu. Pripjevni psalam otpjevao je fra Valentino Radaš, svečanozavjetovani bogoslov rodom iz Lišana.

Nakon popričesne molitve bogoslov fra Daniel Živković okupljenim župljanima posvjedočio je o svome duhovnom pozivu. Na kraju mise župnik fra Božo zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji cijelog događaja te potakao na molitvu za nova duhovna zvanja.

U bratskom ozračju u dvorani Općine Lišane uslijedio je ručak kojemu su se pridružila braća iz okolnih župa. Nakon objeda dio bogoslova odmjerio je snage i vještinu ruke u balotama, dok je drugi dio iskoristio popodnevno vrijeme za šetnju po samom mjestu i staroj željezničkoj pruzi.

fra Mate Šakić