Lišane (Vukšić): Božićni koncert

Na blagdan sv. Stjepana u crkvi sv. Kate održan je 8. tradicionalni božićni koncert „Vukšiću na dar“, organiziran u suradnji učiteljica Područne škole Petar Zoranić i ženskoga pjevačkog crkvenog zbora iz Vukšića. U punoj crkvi nazočni mještani i gosti uživali su u prekrasnom koncertu djece koja su dočarala radost Božića te dramskom predstavom poslala sjajnu poruku o radosti božićnih blagdana. Djeca su bila zvijezde večeri koji su sa svojim pjesmama, recitacijama, osmjesima razgalili srca svih prisutnih. Tijekom jednosatnog koncerta sudionici su svojim nastupom prenijeli istinsku božićnu ljubav, radost i toplinu. U pauzama između nastupa djece ženski crkveni zbor pjevao je božićne pjesme.

„Prisustvujući ovom koncertu i dramskoj predstavi, i mi odrasli moramo crpiti pouke od ove predivne dječice o slanju snažne poruke ljubavi, mira i praštanja u ovo vrijeme božićnih blagdana. Draga djeco, veliko vam hvala što nam svake godine darujete toliko ljubavi, radosti i mira“, kazao je na kraju fra Božo Mandarić.

Nakon završetka koncerta djevojke obučene u anđele uručile su djeci prigodne božićne darove. Svi nazočni vjernici od srca su zapjevali „Radujte se narodi“ i „Narodi nam se“. Ispred crkve zajedništvo se nastavilo uz pjesmu i uživanje u prigodnom božićnom domjenku.

Tekst i foto: Marko Ledenko – Mane