London: Misa za Domovinu

U nedjelju 5. lipnja 2022. na Duhove u crkvi Presvetog Srca Isusova u Londonu misu za Domovinu i Kraljicu predslavio je voditelj Hrvatske katoličke misije London fra Ljubomir Šimunović.

Fra Ljubomir je u propovijedi podsjetio kako smo i u naše dane potrebni darova mudrosti, razuma, savjeta, jakosti, znanja, pobožnosti i straha Božjega. „Gospodine Isuse, blagoslovi našu domovinu i nas ljubavlju, mirom, radošću, strpljivošću i velikodušnošću kako bismo živjeli dostojanstveno, a sve muke i patnje bile izvorom blagoslova“, zaključio je fra Ljubomir.

Misno slavlje animirali su salezijanski bogoslovi na teološkom studiju u Londonu Frano Bešlić i Ante Bulat. Misi su nazočili predstavnik Ujedinjene Kraljevine u Savjetu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Franko Cetinić, kao i predstavnik Hrvatske ratne mornarice u mornaričkom zapovjedništvu NATO saveza kapetan fregate Zoran Dražić.

Hrvatska katolička zajednica u Londonu pridružila se župama diljem Engleske i Walesa koje su na nedjeljnim misama taj dan molili za Njezino Veličanstvo Kraljicu Elizabetu II. kako bi obilježili njezin platinasti jubilej.

fra Ljubomir Šimunović