Metković: Obećanja u Frami

U nedjelju 17. rujna 2023., na blagdan svetog Franje Asiškog, u crkvi svetog Ilije proroka u Metkoviću osmero framaša dalo je svoja prva obećanja, dok je jedan mladić obnovio svoja obećanja. Svečani obred obećanja održan je tijekom mise u 11 sati koju je predvodio župnik i duhovni asistent Frame fra Denis Šimunović, dok je župni bend „Znak Jonin“ vodio pjevanje.

Nakon propovijedi predsjednica Frame Anđa Alilović pozvala je sve one koji žele prvi put dati svoja obećanja. Tajnica Hanna Rodin uime svih članova izrazila je želju da kao grupa mladih tijekom naredne godine žive u skladu s Programom Franjevačke mladeži i odgovore na ljubav Krista Isusa.

Nakon što su svi zajedno izrekli obećanja, predan im je tau, vanjski znak pripadnosti Kristu i Franjevačkoj mladeži.

Osim framaša iz Metkovića u ovome svečanom događaju sudjelovali su i framaši iz Drniša, Runovića, Sinja, Splita i Vinjana. Nakon mise svi su se okupili na zajedničkom ručku i druženju.

Bio je to zaista blagoslovljen dan za sve prisutne te zahvaljujemo svim framašima koji su došli uveličati ovaj dan. Želimo našim novim članovima mir i ustrajnost te da ih Božji blagoslov i zagovor svetog Franje Asiškog prate na njihovom putu.

Mir i dobro!

AA