Mirlović: „Zbor majki“ Gospe od Zdravlja uveličao misno slavlje

Druge nedjelje u mjesecu svibnju obilježava se Majčin dan, dan kojim se odaje počast svim majkama. U Župi Uznesenja Marijina u Mirlović Zagori, na poziv župnika fra Jakova Begonje, bivšeg gvardijana samostana na Dobrome, „Zbor majki“ Gospe od Zdravlja iz Splita uveličao je misno slavlje. No prvi povod njihovu nastupu u spomenutoj župi bilo je slavlje prve svete pričesti.  Na početku svečanoga liturgijskog slavlja župnik je ukratko protumačio značenje glavnog sadržaja toga nedjeljnog događanja, prve pričesti. Mnoštvo vjernika i članova obitelji pobožno je pratilo kako šestoro mališana u bijelim haljinama i čistoći svoga djetinjeg srca prvi put pristupa oltaru Gospodnjem i susretu s Isusom, prijateljem malenih. Potom su prvopričesnici izrecitirali nekoliko prigodnih recitacija.

U svojoj propovijedi fra Jakov se posebno osvrnuo na važnost sakramenta svete pričesti u životu svakog kršćanina, naglašavajući pritom da se vjernik, unatoč osobnim padovima i grijesima, unatoč svim opterećenjima koji su u ljudskom životu neizbježni, teško može uspraviti i krenuti dalje bez sakramentalne okrepe i tijesne povezanosti s Isusom Kristom.  

Svečanom slavlju svete mise, od ulazne do završne pjesme, svojim skladnim pjevanjem doprinio je „Zbor majki“ Gospe od Zdravlja. Uz orguljašku pratnju njihove voditeljice s. Zorislave Radić i pod ravnanjem maestra fra Stipice Grgata, cijeli program usklađen je s liturgijskim događanjem. Po završetku slavlja oduševljeni vjernici čekali su ispred crkve da bi pjevačicama izrazili zahvalnost.

Nakon misnog slavlja župnik domaćin počastio je svoje goste iz Splita bogatom trpezom u župnoj dvorani. U veselom ozračju nije nedostajala ni spontana pjesma. Sve je završilo zahvalnom molitvom i pjesmom „Fala“ upućenoj fra Jakovu i njegovim pomagačima.