München: Ljetna proslava (Sommerfest) u HKŽ

Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa Hrvatska katolička župa München proslavila je svoju tradicionalnu ljetnu proslavu, Sommerfest, u nedjelju 17. srpnja 2022. u dvorištu Hrvatskog doma. Proslava je počela obiteljskom svetom misom koju je u kapeli bl. A. Stepinca predvodio župnik i voditelj ove velike hrvatske zajednice u Njemačkoj fra Petar Klapež i trajala je sve do večernjih sati.

Veliki broj mladih obitelji koje su zajedno sa školskom i predškolskom djecom sudjelovale na euharistijskom slavlju ostale su u dvorištu pod šatorima na druženju uz zajednički ručak i ukusne delicije koje je ove godine organizirao i pripremio Mario Bilokapić. 

Kako bi pomogli roditeljima da što opuštenije sudjeluju na slavlju, članovi Frame HKŽ München organizirali su radionice crtanja i igara za djecu. Također su pomagali u dijeljenju sladoleda i kolača, kako za najmlađe, tako i za starije uzraste.

U poslijepodnevnim satima započeo je bogat kulturno-zabavni program koji je vodio Boško Marić. U programu su nastupili: dječji zbor Hrvatski slavuji i Orkestar djece i mladih s voditeljicom s. Nikolinom Bilić; Zbor mladih HKŽ München s voditeljima Annom Bagarić, Josipom Marković i s. Nikolinom te folklorne skupine (Bijeli golubovi od 3 do 6 godina, voditeljica: Marija Šibenik; Bijeli golubovi od 2. do 6. razreda, voditeljice: Anna Franjko i Viktorija Blažić; Folklor Mladost, voditeljice: Slavica Tavra i Lidija Drvodelić; Folklor Bijele ruže, voditeljice: Anna Franjko i Viktoria Blažić i Folklor Fra Andrija Kačić Miošić, voditeljice: Ivana Pušić i Jelena Kovač). Na župnikovu inicijativu ove godine prvi put je organiziran i dječji festival Mikrofon je vaš sa stručnim žirijem s. Nikolinom, Marijom Dovranić i Lidijom Papković. Na festival se prijavilo četrnaestero djece i mladih do osmog razreda koji su svaki pojedinačno izveli po dvije skladbe – duhovnu i svjetovnu.

Na kraju kulturno-zabavnog programa svim prisutnim izvođačima, njihovim voditeljima, članovima župnog vijeća, odboru za proslave, volonterima, ton majstorima, kao i svim ostalim sudionicima ljetne fešte zahvalio se župnik fra Petar Klapež. 

Poslije nastupa župnih skupina sve okupljene zabavljala je grupa sastavljena od članova Zbora mladih i Klape Croatia HKŽ München. 

s. Nikolina Bilić