Održan izborni kapitul u OFS-u „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ u Zmijavcima

U nedjelju 23. svibnja 2021. na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, prema trenutačno važećim epidemiološkim mjerama, održano je slavlje izbornog kapitula Mjesnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ u župnoj dvorani Župe Svih svetih u Zmijavcima.

Predsjedateljica izbornog kapitula bila je Angela Koštro, OFS, područna povjerenica za formaciju delegatkinja područne ministre Mile Šuto, OFS, koja prema smjernicama OFS-a, iako je bila prisutna, ne može biti predsjedateljica izbornog kapitula u vlastitom mjesnom bratstvu OFS-a (Generalne konstitucije OFS-a, čl. 76, 2). Nazočio je i područni duhovni asistent fra Stipe Nimac, OFM. Fra Stipe je održao duhovni nagovor koji je naslovio „Identitet Franjevačkoga svjetovnog reda“. Službu tajnice Kapitula obnašala je Slava Karoglan, OFS, a službu brojača glasova Mario Biočić i Luka Šuto, članovi Frame iz Zmijavaca. Mjesna ministra Jasna Šabić, OFS, izrazila je dobrodošlicu predsjedateljici Angeli i područnom duhovnom asistentu fra Stipi te svim članovima izbornog kapitula dobar i plodonosan rad.

Potom je duhovni asistent i župnik fra Frano Laco, OFM, pozdravio sve prisutne istaknuvši važnost izbornog kapitula. Čestitao je svetkovinu Duhova te kapitularcima zaželio da budu pozorni na prisutnost i djelovanje Duha Svetoga u svom životu i ljudsko-kršćanskom djelovanju.

Novoizabrano Mjesno vijeće OFS-a na trogodišnji mandat (2021. – 2024.):

Kristina Biočić, OFS, ministra
Ankica Šabić, OFS, zamjenica ministre
Slava Karoglan, OFS, tajnica
Valentina Vidak, OFS, blagajnica
Jasna Šabić, OFS, povjerenica za formaciju
Mila Šuto, OFS, povjerenica za Framu

Svi članovi Mjesnog vijeća OFS-a izabrani su u prvom krugu glasovanja s natpolovičnom većinom glasova. Član Vijeća je i fra Frano Laco, OFM, duhovni asistent.

Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Sv. Leopold Bogdan Mandić“, Zmijavci pripada Splitsko-dubrovačkom područnom bratstvu OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sa sjedištem u Splitu (Trg Gaje Bulata 3). Splitsko-dubrovačko područno bratstvo OFS-a ima 23 kanonski osnovana mjesna bratstva, a jedno je u obnovi. 535 je trajno zavjetovanih članova, a Mjesno bratstvo OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“, Zmijavci broji 27 trajno zavjetovanih članova.

Na kraju je predsjedateljica izbornog kapitula Angela Koštro zahvalila članovima Vijeća koji su obnašali službe Vijeća OFS-a u mandatu 2018. – 2021. Potom je čestitala novoizabranom Vijeću OFS-a u novom trogodišnjem mandatu i zaželjela da i dalje nastave odgovorno i savjesno obnašati svoje službe, promičući osobno i opće dobro svih članova svojega mjesnog bratstva OFS-a te svjedočeći kršćansku i franjevačku duhovnost u sredini u kojoj žive i rade.

Zahvalnicom i čestitkom pridružila se i Mila Šuto, OFS, područna ministra koja je ujedno i članica mjesnog bratstva OFS-a „sv. Leopold Bogdan Mandić“ u Zmijavcima.

Poslije slavlja izbornog kapitula održan je Agape kojeg su pripremili članovi mjesnog bratstva OFS-a te pastoralna suradnica s. Jasna i fra Frano Laco.

fra Stipe Nimac