Omiš: Koncert Zbora majki Gospe od Zdravlja i Doris Dragović u franjevačkoj crkvi u Omišu

Na blagdan Duhova, 19. svibnja 2024. godine, Zbor majki župe Gospe od Zdravlja iz Splita, na poziv gvardijana fra Frane Doljanina, gostovao je u crkvi Franjevačkog samostana Gospe Karmelske na Skalicama u Omišu. Gostovanje je započelo svečanim ručkom u prekrasnom ambijentu restorana „Kaštil Slanica“ na obali rijeke Cetine.

Večernje misno slavlje predvodio je župnik Gospe od Zdravlja fra Kristijan Stipanović. Za vrijeme mise pjevao je Zbor majki i održao prigodni koncert pod ravnanjem fra Stipice Grgata, uz pratnju orguljašice sestre Zorislave Radić.

Koncert je uslijedio odmah po završetku svete mise. Zbor majki otprije je poznat omiškoj vjerničkoj zajednici, no ovog puta njihov nastup bio je znatno obogaćen dolaskom nove članice, poznate umjetnice zabavne glazbe Doris Dragović. Uz burno odobravanje prisutnog mnoštva omiških vjernika, Doris je otpjevala pjesmu „Molitva Gospi“ uz pratnju gitarista i autora Darka Božanića te klavijaturista Filipa Medića. Zbor majki predstavio se s ukupno šest skladbi posvećenih Duhu Svetome, a s obzirom na to da je svibanj Gospin mjesec, dio repertoara bio je posvećen upravo Bogorodici. Posebnu pozornost privukla je izvedba Gruberove pjesme „Lijepa ti si“ u kojoj je solističku dionicu otpjevala članica zbora Nikolina Vitturi Bagatin. Na oduševljenje svih prisutnih koncert je završen tradicionalnom omiškom pjesmom „O prislatka“ čije stihove potpisuje fra Petar Knežević.

Fra Frano Doljanin, gvardijan Franjevačkog samostana u Omišu, zahvalio je svima koji su pridonijeli organizaciji ove posebne večeri od iznimne važnosti za kršćansku zajednicu, jer se na taj način okupljamo i jačamo našu vjeru.

Zbor majki Gospe od Zdravlja već deset godina obogaćuje duhovni život svojih župljana te su primjer kako ljubav prema vjeri i glazbi može spojiti ljude i biti izvor duhovne radosti i inspiracije za sve koji ih slušaju. Omiškim koncertom još su jednom potvrdili svoju kvalitetu, a ovaj glazbeni događaj u franjevačkoj crkvi Gospe Karmelske ostat će u sjećanju svih prisutnih kao večer ispunjena glazbom, duhovnošću i zajedništvom.

Od srca zahvaljujemo gvardijanu fra Frani Doljaninu i župniku fra Kristianu Stipanoviću što su nam omogućili ovaj nezaboravni susret.

Katarina Žanetić