Pismo Južnoslavenske konferencije provincijalnih ministara Manje braće (JKPMOFM)

Draga braćo, franjevci Konferencije, Gospodin vam dao mir!

Snažan i razoran potres koji je u utorak, 29. prosinca 2020. godine pogodio stanovnike Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta, usmrtio ljude, porušio zgrade te donio mnoge nevolje, motivirao je mnoge ustanove na pokretanje različitih pomoći.

Južnoslavenska Konferencija provincijalnih ministara OFM Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, po vama, draga braćo, nazočna je, osim na lokalnoj razini, i na svim kontinentima. Molimo vas da se, u svojim mogućnostima, svesrdno pridružite već postojećim mjesnim biskupijskim i nacionalnim pothvatima pomoći, osobito pozivu Hrvatskoga Caritasa na nacionalnoj razini.

Naša franjevačka Konferencija, osim već postojećih inicijativa, želi na poseban način pozvati na prikupljanje sredstava koja će na koordinaciju biti povjerena Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu. Ova Provincija već je potresom u ožujku t. g. pretrpjela mnoga oštećenja, počevši od matičnoga samostana na Kaptolu u Zagrebu, koja su paralizirala njihov život.

Sredstva se mogu uplatiti na račun:

Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda
Kaptol 9, 10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 52614813830
IBAN: HR132360000 1101515161
SWIFT: ZABAHR2X
S naznakom: „Za potresom pogođene župe i samostane“.

Povjeravamo vam, draga braćo, ovu odluku i poziv na prijelazu godine 2020./2021., s vjerom i nadom da karizma koju je Bog udijelio svetomu Franji preko mnogostrukih plodova urodi i u našemu vremenu.

Provincijali:

Fra Milan Krišto, Zagreb
Fra Andrija Bilokapić, Zadar
Fra Marko Mrše, Split
Fra Jozo Marinčić, Sarajevo
Fra Marjan Čuden, Ljubljana
Fra Miljenko Šteko, Mostar

Tajnik: fra Robert Bahčič