Podbablje: Primanja u Frami

U subotu 2. prosinca 2023. u crkvi sv. Ante u Drumu Frama Župe Podbablje imala je obred primanja. Svetu misu predvodio je duhovni asistent fra Nedjeljko Čarapić. Slavlje je započelo obredom primanja novih članova u bratstvo Franjevačke mladeži. U Framu je primljeno 26 novih članova.

Predsjednica Frame Marija Benedikta Jonjić prozvala je one koji žele biti primljeni u bratstvo Franjevačke mladeži. Prema obredniku svi su kandidati izrekli da žele „biti primljeni u bratstvo Franjevačke mladeži, kako bi ponovno spoznali svoju krsnu milost i s većom zauzetošću nasljedovali našeg Gospodina Isusa Krista kako je to činio sveti Franjo“. Nakon obreda primanja duhovni asistent svakom je framašu predao znak Tau.

Fra Nedjeljko je u homiliji naglasio kako je ovaj čin, slobodnog i svjesnog ulaska 26 mladih u Framu, hrabar čin, jer malo je mladih koji danas vide i prepoznaju prave vrijednosti. Mnogo ih je koji lutaju, koji su zavedeni, a ima i onih koji su upoznali i prihvatili Isusa Krista kao svoj Put, Istinu i Život. Naglasio je i da su framaši danas znak ovom svijetu, svjedočeći da se može živjeti iz vjere, za vjeru, za svjedočenje. Zaželio im je da svaki od njih bude svjetionik koji će svijetliti svima oko sebe i pozivati druge da se približe Kristu koji je Svjetlo svijeta.

Na svetoj misi bili su i članovi Frama iz drugih župa Imotske krajine, kao i članovi OFS-a iz naše župe i drugi vjernici.

Na samom kraju fra Nedjeljko je sve blagoslovio i pozvao na zajedničko fotografiranje, a nakon toga i na zakusku koja je pripremljena u župnoj dvorani.

Marija Benedikta Jonjić