Split (Trstenik): Proslava blagdana sv. Nikole

Povodom proslave blagdana sv. Nikole, biskupa, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, zajedno s magistrom fra Sinišom Balajićem i članovima Franjevačke mladeži Gospe od Zdravlja u Splitu, organizirali su u srijedu 6. prosinca 2023. godine prigodni program za štićenike Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.

Susret je započeo misnim slavljem u samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja koje je predvodio fra Siniša Balajić. Misu su čitanjem i ministriranjem animirali štićenici Centra Bonači uz asistenciju franjevačkih bogoslova.

Nakon misnog slavlja svi su se sudionici uputili u samostansko blagovalište i klaustar gdje je bio organiziran ručak i prigodni program. U posjet štićenicima stigao je na kraju i sv. Nikola – ulogu kojega je preuzeo bogoslov fra Mate Šakić. Karitativna sekcija bogoslova i Frama ovom su prilikom pripremili 175 poklona.

Nakon susreta i razgovora s okupljenima te podijeljenih darova svim štićenicima Centra Bonači, sv. Nikola zaputio se u druge krajeve. Ugodne popodnevne sate slavlja pjesmom i gitarom animirala je Frama Gospe od Zdravlja.

Susret sa štićenicima Centra Bonači ostavio je prekrasan dojam na bogoslove i framaše, kao i na same štićenike, tako da se svi nadaju da će se takvi susreti nastaviti.

fra Teo Tadić