Poing: Izložba oko 300 figura anđela

Na treću nedjelju došašća, nedjelju radosti, nedjelju Materica, bilo je sve u znaku radosti,
počevši sa svetom misom koju je u crkvi bl. Ruperta Mayera slavio fra Jozo Župić, dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu. U ovoj filijalnoj crkvi svake nedjelje okupljaju se hrvatski katolici na jutarnju misu u 9 sati.
Dječji zbor i zbor odraslih zajedno su pjevali pod vodstvom voditeljice i katehistice Anemarije Andrijević, a po završetku svete mise fra Jozo je u dvorani predstavio izložbu anđela.
Na izložbi je predstavljeno oko 300 figura anđela različitih boja i motiva koji su privukli pažnju i djece i njihovih roditelja. Prije otvaranja izložbe svi zajedno izmolili su molitvu anđelu čuvaru da ih čuva, brani i potiče te da primjerom i riječju u pravo vrijeme i na pravi način svjedoče vjeru u Krista spasitelja i otkupitelja.
Vrijedne domaćice sve okupljene ponudile su toplim čajem, kavom, kolačima. Fra Jozo je zaželio da ova izložba bude poticaj da ubuduće pri proslavi dječjih rođendana, imendana ili bilo kojeg drugog slavlja u svojoj sredini imaju i anđela čuvara te da potaknu i svoju djecu na prikupljanje vlastite kolekcije anđela.
Iz knjige dojmova izdvajamo neke njihove zapise:
„Dragi fra Jozo, hvala Vam na Vašem vremenu i na Vašoj kolekciji anđela.“
„Dragi fra Jozo, hvala Vam što ste svojom izložbom produbili važnost molitve anđelima čuvarima.“
„Dragi fra Jozo, hvala Vam što ste nas podsjetili na važnost uloge naših anđela u životu, potaknuli nas da to štovanje prenesemo dalje na našu djecu.“
„Dragi fra Jozo, Bogu hvala što te na krilima anđela poslao u naše živote.“

fra Jozo Župić