Primorski Dolac: Posjet bogoslova župi

22. svibnja 2022. godine, na šestu vazmenu nedjelju, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, na poziv župnika fra Filipa Čogelje, posjetili su Župu svetog Ante Padovanskog u Primorskom Docu u Šibenskoj biskupiji. Misno slavlje započelo je u 11:15, a predsjedao mu je magistar bogoslova fra Ivan Režić u koncelebraciji sa župnikom. Preko misnog slavlja pjevao je zbor franjevačkih bogoslova pod ravnanjem bogoslova fra Marka Udovičića.
Na koncu misnog slavlja bogoslov fra Kristijan Pisac, polaznik prve godine filozofsko-teološkog studija, iznio je svjedočanstvo svoga duhovnog poziva. Župnik fra Filip je potom uime cijele župne zajednice zahvalio bogoslovima i magistru na dolasku, a i magistar fra Ivan je izrazio nadu u rađanje novih duhovnih zvanja u Primorskom Docu.
Pri izlasku iz crkve bogoslovi su vjernicima podijelili molitve za nova duhovna zvanja te se zadržali ispred crkve sa župljanima u ugodnom razgovoru.
Fra Filip je upriličio ručak i bratsko druženje u župnoj kući, a pridružio se i dekan Unešićkog dekanata fra Josip Jukić. Posjet i susret protekli su u bratskom ozračju.

fra Mate Šakić