Runovići (Sebišina): Sv. Ivan Krstitelj

U subotu 24. lipnja 2023. u područnoj crkvi Župe Runovići na Sebišini svečano je proslavljena svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja, naslovnika crkve na Sebišini.

Na ovu svetkovinu okupe se vjernici koji brojem višestruko nadmašuju stalne stanovnike. Pristignu oni iz ostalih dijelova Župe Runovići, iz Imotskog, ali i drugih mjesta u koja su se odselili.

Slavljem je predsjedao i prigodnu homiliju izrekao vikar samostana i Župe sv. Frane iz Imotskog fra Ivo Rastočić. Slavlje je započelo svečanim ophodom. Pjevanje je predvodio župni mješoviti zbor. U koncelebraciji s fra Ivom slavili su župnik Runovića fra Ivica Omazić i fra Nediljko Šabić, ispovjednik u imotskom samostanu.

U svojoj homiliji fra Ivo je posebno istaknuo kako ne smijemo ostati nijemi pred izazovima današnjeg vremena. Trebamo otići u pustinje života, naša sela i gradove, te vikati o vrednotama koje nas čine onima što jesmo. Vikati i svjedočiti o vjeri, nadi i ljubavi.

Na kraju je župnik fra Ivica zahvalio svima koji su doprinijeli da i ove godine svetkovina sv. Ivana prođe pobožno i dostojanstveno.