Split: Obred primanja u OFS-u „Blagovijest“

U Mjesnom bratstvu Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“ u ponedjeljak 19. lipnja 2023., za vrijeme misnog slavlja, kojeg je predslavio fra Stipe Nimac, OFM, duhovni asistent, održan je „Obred primanja“ u Red. Primljeni su Danijel Bartulović i Blaženka Vukušić.

Nove članove Bratstva OFS-a Danijela i Blaženku primila je ministra Mira Maslov, OFS, a fra Stipe Nimac potvrdio je uime Crkve.

Za vrijeme slavlja ministrirali su franjevački bogoslovi: fra Valentin Radaš i fra Danijel Živković.

Uključenje u Franjevački svjetovni red (OFS) ostvaruje se kroz vrijeme uvođenja, vrijeme formacije i zavjetovanjem Pravila. Ulaskom u bratstvo započinje put formacije koji se mora razvijati cijeli život. Svjesni da je Duh Sveti glavni djelatnik formacije te uvijek pozorni na suradnju s Njim, za formaciju su odgovorni: sam kandidat, cijelo bratstvo, vijeće s ministrom, voditelj formacije i asistent. Braća su odgovorna za vlastitu formaciju da bi na sve savršeniji način razvijala poziv što su ga primila od Gospodina. Bratstvo je pozvano pomagati braći na tom putu prihvaćanjem, molitvom i primjerom (usp. GK OFS-a, čl. 37.).

Na kraju slavlja ministra Mira zahvalila je Bogu za dar novih zvanja i uime Vijeća i svih članova Bratstva OFS-a „Blagovijest“ čestitala Danijelu i Blaženki. Spomenula je i pet novih simpatizera koji su sudjelovali na slavlju „Primanja“ (Tonći, Bruna, Anka, Neda i Zora)! Potom je istaknula potrebu promicanja zvanja jer se bratstvo OFS-a ogleda u svojoj živosti ako ima novih zvanja.

U vezi s promicanjem novih zvanja u OFS-u ministra Mira je zaključno naglasila: „Promicanje zvanja za Red dužnost je sve braće i znak životnosti samih bratstava. Braća, osvjedočena u vrijednost franjevačkog načina života, mole Boga da udijeli milost franjevačkog poziva novim članovima. Iako ništa ne može nadomjestiti svjedočenje pojedinaca i bratstava, vijeća moraju pronalaziti prikladna sredstva za promicanje franjevačkoga svjetovnog poziva.“ (GK OFS-a, čl. 45.)!