Sinj: Adventska duhovna obnova

Adventska duhovna obnova u Svetištu i Župi Čudotvorne Gospe Sinjske održana je od 7. do 9. prosinca 2023. godine, a voditelj je bio don Damir Stojić, SDB, vojni kapelan na Vojnom učilištu dr. Franjo Tuđman u Zagrebu. Duhovna obnova održana je pod geslom „On će nas naučiti svojim putovima, hodit ćemo stazama Njegovim.“

Župljani su kroz tri dana imali mogućnost za sakrament pomirenja i susret s voditeljem. Duhovni program počinjao je svakog dana u 17 sati razmatranjima i pobožnošću Gospine krunice. Iskrenim životnim porukama i jednostavnim slikama i riječima don Damir je u duhovnom nagovoru prije mise, a jednako tako i u prigodnoj misnoj homiliji, dirnuo srca brojnih okupljenih vjernika.

Nakon euharistijskog slavlja don Damir je predvodio molitvu pred Presvetim oltarskim sakramentom s posebnim molitvenim nakanama za zdravlje, duhovni mir, za obitelji i mlade. Za mlade iz župe organizirana je duhovna večer koju su animirali članovi Franjevačke mladeži Župe Gospe Sinjske.

Brojnost vjernika svih uzrasta tijekom sva tri dana obnove odražava veliki interes među župljanima za duhovno nadahnuće, zajedništvo i produbljivanje vjere. Slavlje su glazbeno animirali članovi karizmatske zajednice „Dobri Pastir“ iz Sinja i VIS „Totus tuus“ Gospa Sinjska.