Köln: Predstavljanje budućih krizmanika i paljenje druge adventske svijeće

Drugu nedjelju došašća u crkvi Minoritenkirche u HKM Köln tijekom mise u 12:30, kojom je predsjedao vjeroučitelj krizmanika i župni vikar fra Ivan Režić, upriličeno je predstavljanje 44 budućih krizmanika koji su službeno uvedeni u razdoblje izabranja.

Na početku misnog slavlja krizmanici Ivano Vrdoljak i Antonela Međugorac pozdravili su prisutne uime krizmanika, roditelja, vjeroučitelja i prisutne zajednice. Obraćanje vjeroučitelju i zajednici tijekom obreda pročitala je Rebeka Meščić, a molitvu vjernika čitali su krizmanici Anamarija Ljubas, Sara Mandić, Minea Vidović, Lana Vukoja i Tatjana Soldo. Tijekom obreda svakom od krizmanika uručena je prigodna molitva sa životopisom časnog sluge Božjega o. fra Ante Antića (1893. – 1965.).

Za vrijeme misnog slavlja obitelj Vidović upalila je drugu adventsku svijeću, a pjevanje je animirao novoosnovani dječji zbor „Hrvatski slavuji“ pod ravnanjem s. Renate Rapi. Pri koncu slavlja čestitku pripravnicima za krizmu i zahvalu dječjem zboru uime župnika i župe uputio je predsjedatelj misnog slavlja.

fir