Sinj: Održana primanja i obećanja u Frami Gospe Sinjske

U mjesnom bratstvu Frame Gospe Sinjske u nedjelju 4. veljače 2024. održano je slavlje primanja i obećanja. Misno slavlje predvodio je fra Ante Vučković, uz koncelebraciju župnika fra Antonia Mravka, gvardijana fra Marinka Vukmana, a misi je služio đakon fra Šimun Suton. Duhovni asistent u Frami Gospe Sinjske i župni vikar fra Toni Šimunović vodio je ceremoniju slavlja primanja i obećanja.

Na slavlju je sudjelovao i predsjednik Nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži Tomislav Jurić. Potporu sinjskim framašima dali su članovi OFS-a Gospe Sinjske te više od 150 framaša iz drugih bratstava sa splitsko-dubrovačkog područja: Frama Imotski, Frama Vinjani, Frama Runović, Frama Gospa od Zdravlja (Split), Frama Poljud (Split). Slavlje su pjevanjem animirali članovi VIS-a „Znak pobjede“ iz Župe Srca Isusova u Košutama pod ravnanjem Jelene Klapež.

Mladi framaši u procesiji su ušli u crkvu, noseći u rukama bijele ruže kao znak zahvalnosti zaštitnici bratstva Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Prije početka misnog slavlja uime šesnaestoro framaša predstavnica Frame i predsjednica Mjesnog bratstva Lucija Slišković zamolila je da budu primljeni u Mjesno bratstvo Frame Gospe Sinjske. Obred primanja predvodio je duhovni asistent Frame u Sinju fra Toni Šimunović. Nakon obreda primanja počelo je euharistijsko slavlje.

Predvoditelj misnog slavlja u propovijedi se posebno obratio framašima: „Uzeli ste na sebe najdublju ljudsku sposobnost da možete pomoći drugima. Ne bojte se otvarati ljudima oči da je Bog živ. Ne bojte se pomoći drugima da im život bude ljepši. Neka vaš mladenački hod bude život intenzivnog zajedništva s Bogom.”

Nakon propovijedi uslijedio je obred obećanja. Predsjednica Frame Gospe Sinjske Lucija Slišković prozvala je one koji žele prvi put dati svoja obećanja življenja evanđelja u bratstvu Franjevačke mladeži te one koji žele obnoviti svoja obećanja. Obredu prvih obećanja pristupilo je devetero kandidata, a obredu obnove obećanja dvanaestero članova.

Na kraju misnog slavlja župnik fra Antonio, uime gvardijana fra Marinka i fratara Samostana Gospe Sinjske, srdačno je pozdravio i čestitao framašima što su svojom odlukom da iz bližega slijede stope Isusa Krista obogatili Crkvu i Župu Gospe Sinjske. Predsjednica framaškog bratstva Lucija Slišković zahvalila je svima koji podržavaju mlade framaše, Samostanu i Župi Gospe Sinjske, posebno ističući duhovnog asistenta fra Tonija Šimunovića i roditelje kao važnu potporu u njihovoj duhovnoj formaciji. Nakon mise za slavljenike i njihove goste u Samostanu je organizirano prijateljsko druženje uz osvježenje.