Imotski: Dan posvećenog života

Franjevci imotskoga samostanskog okružja i časne sestre koje žive u Imotskom i ove godine su svečano proslavili Dan posvećenog života na blagdan Prikazanja Gospodinova, Svijećnicu.  Euharistijsko slavlje s pjevanom Večernjom u crkvi sv. Frane u 18 sati predvodio je fra Nedjeljko Čarapić, župnik Podbablja, uz koncelebraciju gvardijana fra Zorana Kutleše i svećenika iz samostanskog okružja.

Budući da je drugi u mjesecu dan molitve s Gospom od Anđela, fratri i časne sestre prije mise predmolili su krunicu za posvećenje svećenika, redovnika i redovnica te za nova duhovna zvanja. Nakon toga gvardijan je blagoslovio svijeće, a slavlje se nastavilo molitvom Večernje.

Fra Nedjeljko je u homiliji istaknuo kako se i mi danas lako možemo smjestiti u Hram Gospodnji, lako možemo predočiti i promatrati događaj iz svetopisamskog teksta. Naglasio je kako trebamo zastati na riječima starca Šimuna koji na direktan način govori da će ovaj događaj u Hramu djelovati na živote mnogih, oblikovati im živote. Propovjednik je zaključio da od Božjeg ulaska u Marijin život, od Božjeg ulaska u život starca Šimuna, u srce proročice Ane, vidimo ulazak Božjeg svjetla i u naše živote, vidimo Božju ljubav koja želi doprijeti do nas.