Sinj: Predstavljanje knjige

U četvrtak 30. srpnja 2020. u samostanskom klaustru predstavljena je zbirka djela Josip Kuletin: Sinjski alkari i druge skladbe autora fra Joze Župića. Uz autora knjigu su predstavili fra Gabrijel Jurišić i Marko Duvnjak, prof. Na početku predstavljanja Gradska glazba Sinj pod ravnanjem maestra Grge Grubišića izvela je koračnice Sinjski alkari i Kroz splitske kale Josipa Kuletina.

Autor knjige fra Jozo Župić zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji da nakon životopisa i sva djela Josipa Kuletina sabere na jedno mjesto. Govoreći o Josipu Kuletinu, fra Gabrijel Jurišić podsjetio je kako se njegovo ime nije smjelo spominjati, ali ovim djelom vraćeno mu je dostojanstvo. Josip Kuletin radio je i stvarao u tri države – Kraljevina Jugoslavija, NDH i komunistička Jugoslavija. Naknadno mu je određen dan smrti 31. prosinca 1945., ali ubijen je puno prije, kazao je fra Gabrijel Jurišić.

Uz Gradsku glazbu Sinj u programu su sudjelovali glazbenici Natan i Ivor Zlodre. Okupljene je uime Gradske uprave pozdravio savjetnik gradonačelnice Ivan Medvid, a zahvalu autoru i posjetiteljima na samom kraju iskazao je gvardijan fra Ante Čovo.