Split – Dobri: Obred primanja i obećanja u FRAMI Gospe od Zdravlja

3. prosinca 2022. u samostanskoj i župnoj crkvi Gospe od Zdravlja Frama je održala obred primanja i obećanja. Framaši su se za obred pripremili sakramentom ispovijedi i molitvom krunice.

Misno slavlje predvodio je duhovni asistent fra Željko Štrbac uz koncelebraciju fra Ante Bešlića i fra Josipa Dolića. Slavlje je započelo procesijom u kojoj su framaši ušli u crkvu noseći svijeće.

Na samom početku slavlja održan je obred primanja 9 novih članova u bratstvo franjevačke mladeži.

Prije propovijedi predsjednica Frame Gospe od Zdravlja Marija Banović prozvala je one koji žele prvi put dati svoja obećanja življenja Evanđelja u bratstvu franjevačke mladeži te one koji žele obnoviti svoja obećanja.

Obredu prvih obećanja pristupilo je pet kandidata, a obredu obnove obećanja jedanaest članova.

Propovijed je održao duhovni asistent Frame Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva fra Ante Bešlić. Nakon homilije 16 framaša, potaknuto Božjom milošću, pred oltarom je izreklo tekst obećanja i tako su potvrdili svoju želju i volju nasljedovati Isusa Krista stopama sv. Franje. Misno slavlje koje je uslijedilo nakon obreda završilo je prigodnim riječima zahvale upućenima svim predstavnicima Frame, prijateljima i svima ostalima koji su došli podržati Framu Gospe od Zdravlja. Svoje vrijeme za ovaj svečani dan izdvojile su predstavnici Frame: Poljud, Pojišan, Sv. Obitelj, Sinj, Imotski, Runovići, Zmijavci, Podbablje, Vinjani, Meterize, Gospa van Grada i Ružići. U slavlju su sudjelovali i bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, bend „Ivan Pavao II.“ iz Šibenika koji nam je uljepšao misno slavlje te svećenici i duhovni asistenti Frame.

Fra Željko je na kraju sve blagoslovio i pozvao sudionike slavlja na zajedničko fotografiranje, a nakon toga i za zajednički stol.

Ovaj poseban dan Frama je obilježila vrlo lijepo, pokazali su svoj framaški duh i otišli svojim domovima ispunjenih srca i s osmijehom na licu. Iako je vani padala kiša, u srcu je bilo sunce. Zato neka je hvala Bogu na ovom radosnom danu.

fra Željko Štrbac i Marija Banović