Split – Dobri: Primanja i obećanja u Frami Gospe od Zdravlja

U subotu 2. prosinca 2023. u samostanskoj i župnoj crkvi Gospe od Zdravlja na Dobrom Frama je imala obred primanja i obećanja. Framaši su se za ovo slavlje pripremili sakramentom ispovijedi i molitvom krunice. Misu je predvodio duhovni asistent fra Željko Štrbac uz koncelebraciju i propovijed don Ivana Terze. Slavlje je započelo procesijom, odnosno ulaskom framaša s upaljenim svijećama u crkvu. Na samom početku bio je obred primanja novih članova u bratstvo franjevačke mladeži.

U bratstvo je primljeno troje novih članova. Nakon čitanja evanđelja, predsjednica Frame Gospe od Zdravlja Marija Banović prozvala je one koji žele prvi put dati svoja obećanja življenja evanđelja u bratstvu franjevačke mladeži i one koji žele obnoviti svoja obećanja. Obredu prvih obećanja pristupilo je njih osmero, a obredu obnove obećanja devetero. Poslije homilije izrekli su tekst obećanja čime su potvrdili želju i volju nasljedovati Isusa Krista stopama sv. oca Franje. Pri samom kraju misnog slavlja upućena je zahvala svim članovima Frame iz različitih župa, prijateljima i svima ostalima koji su došli podržati Framu Gospe od Zdravlja.

Svoje vrijeme za ovaj dan izdvojili su članovi Frame Poljud, Pojišan i Sinj, franjevački bogoslovi, Skac bend, koji je uljepšao misno slavlje, svećenici i duhovni asistenti Frame. Na samom kraju fra Željko je sve blagoslovio i pozvao na zajedničko fotografiranje, a nakon toga i na zakusku koja je pripremljena u samostanu.

Hvala Bogu na ovome radosnom danu!

Marija Banović