Split – Dobri: Proslava Gospe od Zdravlja

Svetkovina Gospe od Zdravlja svečano je proslavljena u istoimenoj samostanskoj i župnoj crkvi na Dobrom, 21. listopada 2022. Slavlju je prethodila devetnica preko koje su propovijedali različiti propovjednici te se tako cijeli grad Split pripravljao za proslavu zaštitnika. Svetim misama u devetnici prethodila je molitva krunice Blaženoj Djevici Mariji i zagovorne molitve koje je predvodio župnik fra Kristian Stipanović.

Od samog jutra u crkvu se slijevao veliki broj vjernog puka. Braća svećenici bili su od ranog jutra na raspolaganju vjernicima za sakrament svete ispovijedi, a svete mise slavljene su od 6 h ujutro svako sat vremena do središnje proslave u jedanaest sati, koju je predslavio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše. Nastavljeno je slavljenje svetih misa i poslije popodne, počevši s misom u 15 h. Nakane svetih misa bile su različite: za obitelji, za djecu i mlade, za bolesnike itd. Svetu misu za dobročinitelje predvodio je don Tomislav Ćubelić župnik Srinjina. Proslava je završena misnom zahvalnicom koju je predslavio fra Kristian Stipanović, koji se na kraju slavlja zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji same proslave.

Misna slavlja animirao je zbor župe Gospe od Zdravlja pod ravnanjem fra Stipice Grgata, uz orguljašku pratnju sestre Zorislave Radić i prof. Pere Prosenice.

fra Josip Brandejs