Split: Fra Massimo Fusarelli, generalni ministar Reda Manje Braće u Splitu

28. prosinca 2021. fra Massimo Fusarelli, gen. ministar OFM, posjetio je Samostan Gospe od Zdravlja u Splitu. S njim su bili i generalni definitor za slavensku regiju fra Konrad Grzegorz Cholewa i tajnik gen. ministra fra Vjekoslav Miličević. Uz njih su bili i provincijali Južnoslavenske konferencije provincijala: fra Miljenko Šteko (Mostar), predsjednik Konferencije, fra Milan Krišto (Zagreb), fra Marijan Čuden (Ljubljana) i domaćin fra Marko Mrše (Split). Generalni ministar stigao je u samostan oko 20 sati te se zajedno s ostalom braćom koja su ga dočekala na ulazu u crkvu, uputio u crkvu gdje su se pomolili te zapjevali prigodnu božićnu pjesmu. Nakon što je blagoslovio braću, generalni ministar, generalni definitor, provincijali i ostala braća ušli su u samostan na večeru i bratsko druženje.

29. prosinca 2021. u Samostanu o. fra Ante Antića u Splitu na Trsteniku održana je sjednica Južnoslavenske konferencije provincijalnih ministara OFM-a na kojoj je, uz provincijale članove Konferencije, sudjelovao i fra Massimo Fusarelli, generalni ministar OFM, kao i definitor za slavensku regiju fra Konrad Grzegorz Cholewa i osobni tajnik generalnog ministra fra Vjeko Milićević, član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM.

Nakon radnog dijela sastanka sudionici susreta slavili su svetu misu u samostanskoj kapeli kojoj je predsjedao provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše, a propovijedao je generalni ministar fra Massimo Fusarelli. Uslijedilo je zajedničko fotografiranje, nakon čega su sudionici sastanka pošli na ručak u Franjevački samostan sv. Ante u Splitu na Poljudu. Prije polaska na ručak generalni ministar, uz pratnju provincijala domaćina, posjetio je bolesnog brata fra Milana Jašića, udijelivši mu blagoslov, čime ga je na osobit način razveselio.