Split: Obilježavanje jubileja pjevanja u zboru Gospe od Zdravlja

1. listopada 2023. godine u Župi Gospe od Zdravlja u Splitu nedjeljna sveta misa u 11 sati bila je obilježena posebnim ozračjem. Na toj misi tradicionalno pjeva mješoviti župni zbor svetišta na Dobromu.

Prije završetka misnog slavlja župnik fra Kristijan Stipanović, uime Samostana i Župe Gospe od Zdravlja, uručio je prigodne darove članovima župnog zbora koji su više od 50 godina ustrajno pjevali u crkvi na Dobromu, posvećujući svoje pjevanje Gospi u čast.

Svečari su pozvani pred oltar i predstavljeni okupljenim vjernicima. Prvi su pristupili bračni par Ivo i Karmela Gabrilo, koji su ove godine obilježili 66 i 60 godina neprekidnog pjevanja u zboru Gospe od Zdravlja. Gordana Poklepović proslavila je 60 godina vjernosti istom zboru. Slijede Elfriede Smodlaka s 53 godine te Hajdi Gašpić, Željko Novačić i Elza Jurun koji su obilježili 50 godina pjevanja u Gospinoj crkvi na Dobromu.

Ovo su prekrasni jubileji, dostojni svake pohvale, koji svjedoče o desetljećima predanosti dolasku na probe dva puta tjedno i pjevanju na nedjeljnoj svetoj misi, kao i na prigodnim koncertima u župi i gostovanjima u domovini i inozemstvu.

Neka dobri Bog nagradi naše svečare svojim blagoslovom i svakim dobrim djelom, a njihov primjer neka bude poticaj i potvrda mladima i mlađima kako je u sve životne vrijednosti  utkan rad, žrtva i trud, Bogu na slavu, a čovjeku na njegov duhovni rast.

Suzana Mihaljević