Split: Proslava Dana KBF-a i podjela diploma

19. svibnja 2022. godine u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu proslavio je svoj dan te su tom prigodom dodijeljena priznanja, nagrade, zahvalnice, diplome i svjedodžbe.
Svečanome euharistijskom slavlju u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa predsjedao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Dražen Kutleša, u koncelebraciji s dekanom don Mladenom Parlovom, prodekanom za nastavu fra Antom Akrapom te ostalim profesorima i drugim svećenicima.
Nakon misnog slavlja pozdravnu riječ uputio je dekan prof. don Mladen Parlov, a uime Sveučilišta prof. Goran Kardum te veliki kancelar mons. Dražen Kutleša.
Nakon izlaganja o radu KBF-a Sveučilišta u Splitu kojeg je održao dekan don Mladen Parlov uslijedila je dodjela zahvalnica, priznanja i diploma.
Protekle akademske godine 39-oro studenata s uspjehom je završilo predviđene studijske programe, a među njima i fra Richard Kakule Mahamba, član Provincije sv. Benedikta Afričkog iz DR Kongo. Fra Richard je prvi od studenata iz neke od afričkih država koji je diplomirao u Splitu, a protekle četiri godine proveo je kao gost u Franjevačkoj provinciji Presvetog Otkupitelja. Nakon đakonskog ređenja u lipnju vratit će se u svoju zajednicu u DR Kongu.

fra Mate Šakić