Split: Susret sjemeništaraca i bogoslova

U subotu 20. svibnja 2023. godine franjevački sjemeništarci iz Sinja susreli su se s bogoslovima Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu na Trsteniku u franjevačkom klerikatu.

U jutarnjim satima braća bogoslovi srdačno su nas dočekala. Nakon osvježenja krenuli smo u šetnju Splitom te u obilazak znamenja i crkvi u Splitu, a posjetili smo i katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije. Vodiči su bili fra Marko Plejić i fra Stjepan Raić.

Popodnevne sate proveli smo na Pojišanu gdje su se odigrale vrlo zanimljive malonogometne utakmice bogoslova i sjemeništaraca.

U predvečerje smo se okupili u samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja na Trsteniku gdje smo zajedno s narodom sudjelovali u molitvi Franjevačke krunice i Večernje.

Potom je uslijedila večera koju su pripremali fra Stjepan Raić i fra Daniel Živković uz magistra fra Sinišu Balajića nakon koje je uslijedilo druženje uz čašicu bratskog razgovora i šale. U kasnim večernjim satima uputili smo se nazad za Sinj, puni dojmova doživljenih tog dana u zajedništvu s braćom bogoslovima.

Matija Ćorić, sjemeništarac