Split: Završio kapitul Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja

Svečanom svetom misom i pjevanjem Te Deum završio je kapitul Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Na kraju kapitula kapitularci su uputili poruku svoj braći Provincije:

“Gospodin vam dao mir!

Okupljeni na slavlju provincijskog kapitula u Samostanu o. fra Ante Antića u Splitu od 19. do 22. travnja 2022. pod geslom “Na iskustvima prošlosti zakoračimo u budućnost”, osvrnuli smo se na proteklo razdoblje, zahvaljujući Gospodinu na svemu dobru koje je po našoj zajednici činio u svojoj Crkvi i svijetu. Ujedno smo nastojali prepoznati sve ono u čemu možemo biti bolji kako bismo dopuštali Gospodinu da nas mijenja i u nama umnaža i jača vjeru, nadu i Ljubav. 

Svjesni da nas je sve manje, a da je žetva sve veća, želimo odgovorno pristupati sadašnjosti kako bismo i u budućnosti mogli služiti Bogu, Crkvi i ljudima kojima nas Gospodar žetve šalje.

Potičemo i pozivamo ponajprije same sebe, a zatim i svu braću Provincije, kao i sve ljude dobre volje, na još gorljiviju i postojaniju molitvu za nova duhovna zvanja, kako u našoj Provinciji, tako i u cijeloj Crkvi.

Kao sinovi sv. Franje oduvijek smo nastojali svim silama svoga bića i svim dobrima koja nam Providnost daje biti u službi širenja Božjeg kraljevstva. Vremena se mijenjaju te je potrebno donositi teške i često neželjene odluke, ali se u svemu oslanjamo na vodstvo Duha Svetoga koji neka nas čuva od svake zablude te svojom mudrošću nadahnjuje i upravlja.

Upravi Provincije želimo da, oslonjena na Silu odozgor, mudro i vjerno vodi našu zajednicu, skrbeći za dobro svakog člana i svakog dijela Provincije.

Draga braćo, Gospodin je naše bratstvo vodio i čuvao i u težim i zahtjevnijim vremenima od ovih. Vjerujmo Mu da će nas upravljati i braniti i u sadašnjosti i u budućnosti, jer On je Bog vjeran, On je sama Ljubav i Milosrđe.

Stoga s vjerom u Boga živoga i prisutnoga, s pouzdanjem u Njegovu mudrost i snagu, snagom Ljubavi Njegove zakoračimo zajedno u svako danas koje nam On u svojoj dobroti daruje!

Neka vas Gospodin blagoslovi i neka vas čuva!
Neka vas Gospodin licem svojim obasja, milostiv neka vam bude!
Neka pogled svoj Gospodin svrati na vas i mir vam podari!”