Visovac: Gospa od Anđela

U nedjelju 2. kolovoza 2020. na Visovcu je proslavljena svetkovina Gospe od Anđela. Od ranih jutarnjih sati hodočasnici su počeli pristizati na otočić. Ovogodišnja proslava bila je ponešto drukčija od ostalih zbog epidemiološke situacije u kojoj se nalazimo. Svi hodočasnici morali su se pridržavati epidemioloških mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite. To je ponešto usporilo prijevoz hodočasnika, ali unatoč svemu sve je, uz malo strpljenja, prošlo u najboljem redu.

Pet svetih misa proslavljene su toga dana, prva u 6:30, posljednja u 18 sati, a središnje misno slavlje bilo je u 10:30 koje je predslavio šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u koncelebraciji s biskupom u miru mons. Antom Ivasom i svećenicima Šibenske biskupije.

Biskup Rogić u svojoj propovijedi naglasio je kako je Gospa od Anđela naša Nebeska Majka koja nas želi dovesti u vječnu radost i trajnu sigurnost neba, da budemo gdje su i anđeli koji se već nalaze u slavi i milosti Božjoj. Marija nam ostavlja svoj primjer i riječi ohrabrenja koje je i sama primila od Boga posredstvom anđela. Marija nam poručuje: Ne bojte se!

Svetu misu uzveličao je zbor Župe Kistanje, a novaci i bogoslovi su ministrirali.

Tekst i fotografije: fra Marko Udovičić, novak